Focikupa Somogyban

„Szertelen szenvedéllyel és sporttal az egészségértJ” elnevezésű nagyszabású ifjúsági találkozó és foci kupa – Pécs-Somogyban

 

Október 19-i Egészségnap alappillére az ifjúsági kortárs segítő önkéntes munka és az egészséges életmódra való felhívás szükségességének hirdetése. E területen megszerzett tapasztalatokat adta át a Leo Amici Alapítvány 2013-ban több oktatási intézményben.

A záróeseményhez a helyszínt a Pécs-somogyi Kulturális –és Környezetvédelmi Egyesület biztosította a Pécs-somogyi füves focipályán.

A több, mint 120 fiatal részvételét egy ifjúsági pályázatnak köszönhetően a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet valamint a GYIA támogatta.

A Leo Amici Alapítvány csapatának tagjai, a futballszeretetükön túl, szervezett keretek között, hiteles képet adtak a gyerekeknek és kortársaiknak többek között a drogozás veszélyeiről. Főként a 12-25 éves korosztályból jöttek a fiatalok.

Az együtt játszás örömét kihasználva a ma már józan életet élő, szenvedélybetegségben szenvedő „leós” fiatalok a nap végén a 3. helyet szerezték meg a  Pécs-somogyi és az Egy Hajóban Alapítvány csapata mögött.

A gyerekek 1-5. rangsora: 1. helyezett a Pécs-somogyi Általános Iskola, a 2. a Vasasi Iskola, a 3. pedig szintén egy Pécs-somogyi csapat lett. Ezt követte Gyárváros és a Csokonai csapata.

Tervezetten tavasszal folytatják a küldetést és a versenyt, ami már 5. alkalommal kerül megrendezésre.

Köszönjük a szervezőknek

 

 

Comments

comments