Meddig mehet ez?

A minap polgárőrtársam Pécs-Hirden a Kócos vendéglő előtt a következő esemény szemtanúja volt.

Bent a lakóterületen két kutya hajszolt egy menekülő őz sutát, mely már sérült volt a lágyékánál, mert ezek a szabadjára hagyott kutyák megmarcangolták.

Polgárőrtársam elmondása szerint, amikor kiugrott a kocsiból, hogy mentse a vadat, szinte az ölébe menekült a védtelen kis állat.

Ő vadászként szabályos eljárást követve megtette a szükséges intézkedést, értesítette a hatóságokat, az állatorvost, az állatvédelmi egyesületet, a rendőrséget, a kis állat el lett látva, de a stressz, a kínzó fájdalom erősebb volt. Reggelre az őzike a menhelyen elpusztult.

Felteszem a kérdést újból és újból!

– Meddig mehet ez?

Minden fórumon jeleztük mi is, és a lakosság is, hogy legalább 12 kutyából álló falka folyamatosan űzi a vadat, és szaggatják szét nem válogatva hogy őz, szarvas, vaddisznó kegyetlenül támadnak!

Hird észak-keleti területén  egy kis gazdaság őrzői. Meddig mehet ez?

Minden szerv hárítja a másikra a felelősséget, tudván a fennálló helyzetről, a civil bejelentések alapján. Azt is, hogy kihez tartoznak a kutyák.

Meddig mehet ez? – addig talán, míg ez a felelőtlen állattartás emberéletet követel?

Hát ez kell? Hol élünk? Holnap kerékpárral közlekedőket támadnak meg, vagy ne adj Isten! egy ártatlan arra csámborgó gyermeket. Mert a környéken lakók már ettől félnek!

Egy állat?!  – nagy dolog!  Hm…  – Ha azt a kétségbe esett szemet látta volna az, aki így vélekedik, és amikor már egy állat az embertől kér segítséget? Az nézegesse hosszasan a képeket!

Hát…- az ember kitől kérjen segítséget?

Nem kellene a biztonság érdekében valamit tenni?  – nem pedig belegabalyodni a sok egymást metsző törvényi intézkedést túlszabályozó érthetetlen szövevényes jogi szövegbe.

Csőkör Lajos

Pécs-Hird. 2013. 10. 08.

 

Comments

comments