Vasas Polgárőrségi hírek

Augusztusban a polgárőreink 217órát töltöttek közterületi szolgálatban. Ez általában 4 nap szolgálat egy hónapban fejenként, mivel nyaralás és  pihenés időszaka ez, elég nehéz feladat ennyien felügyelni, megelőzni, hogy nagyobb baj ne történjen a településen ,és hogy az emberek biztonság érzete javuljon. Sajnos, bár elég sok itt élő társunknak ideje lenne rá, igényli is a nyugalmat, biztonságot, de nemigen jelentkeznek hozzánk, pedig össze kell fognunk és minél többen figyelnénk, annál hatékonyabbak lehetnénk. Jöjjenek hozzánk havi akár 1 alkalommal is, sokat segít bárki. Szeptember 14-én országos takarítási szombat lesz sok-sok településen, melyet a polgárőrök szerveznek és vezényelnek le. Várunk mindenkit 9 órára a Berze Nagy János Művelődési Ház elé. Főleg azokat a fiatalokat, akik 2016-tól érettségiznek hisz nekik 50 óra közmunkát kell leigazolni. Ezt mi tudjuk igazolni.

Nyáron alatt több alkalommal erdőtűz volt a területünkön. Szerencsére nagy erőkkel kivonultak a tűzoltók nekünk csak a helyismerettel kellett segítenünk őket, meg azzal, hogy  nem engedtük  közel a lakosokat a sötétben a tűzhöz. Volt olyan, aki chipssel és 2 sörrel érkezett a helyszínre. Ezt csak azért adom közre, hogy van még tennivalónk, a fiatalok nevelésében. Sok szülő azt sem tudja, hogy gyermeke hol van és kivel, mit csinál. Néha 1-1 órás beszélgetés hasznos lenne.

Nagy örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy a szolgálati autónknak egy helyi család garázst biztosított ingyenesen, hogy megóvjuk a kocsit. Köszönet érte.

Bármiben segíthetünk, hívjanak.

Vezetőség

Comments

comments