Gleccser a Zámor utcában!

A természet az utóbbi időben nem kevés csapadékkal áldott meg bennünket.
„Isszuk” is jobban mondva szivattyúzzuk is ennek a levét. Igaz mi még nem is nagyon panaszkodhatunk ha megnézzük, hogy az ország más megyéiben mekkora talajvizek, árvizek vannak. De sajnos az egész bolygó szenved ez miatt.
Számtalan „okos ember” nyilatkozik és érdekes hogy mindegyik elmondja: – hiányoznak a vízelvezető árkok – vagy betemették – amibe a vizet el lehetne vezetni.
Valakinek a munkaköri leírásában biztos benne van ennek a felügyelete. Miért nem keresik meg hogy ki Ő? Miért kapja a fizetését? Kicsit ha kimozdulna a fűtött irodából a friss levegő még senkinek nem okozott egészségkárosodást.
Szívesen körbevezetném a lakótelepünkön.
Segítenék neki kimászni a kátyúból ha beleesne, felsegíteném ha elcsúszna a jégbordás úton ahol még járda sincs és kiborítanám a cipőjéből a vizet ha át kell menni az úton ahol eső után hömpölyög a víz.
Akik az újtelepi buszmegállónál várják a buszt (ha jön?), minden nap szembesülnek ezekkel a problémákkal. Most a legnagyobb gondot a Haladás utcából kifolyó víz okozza a mi a Zámor utcában az úttestre fagyva élet- és balesetveszélyes. Pedig mindkét utcában van vízelvezető árok csak a kettő között hiányzik egy 15m-es összekötő darab. Valaha még csöveket is hozta ki hogy az út alatt át lehessen vezetni de mára se cső se árok nem maradt.
Optimista emberként már csak abban bízhatunk, hogy hamar és nagyon fog sütni a nap ami felolvasztja é felszárítja a vizet?

Comments

comments