Medvehagymás sajtos tekercs

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 0.5 dl olaj, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 2 dkg élesztő; a töltelékhez:
1 csokor medvehagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg sajt, 1 tojás, 1-2 evőkanál tejföl, só

Elkészítése: A cukrot beletesszük a langyos tejbe majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, sót, a felfuttatott élesztőt és jól megdagasztjuk, majd a  végén beledolgozzuk az olajat. Letakarjuk és kelni hagyjuk. A töltelékhez a medvehagymát megmossuk és lecsöpögtetjük, majd a vajon megpároljuk. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a párolt medvehagymát és annyi tejfölt, hogy kenhető krémet kapjunk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és fél cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk. Lekenjük a sajtos krémmel és feltekerjük, majd 1,5 cm darabokra vágjuk. A tekercseket tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.

 

 

 

 

Comments

comments