ZÉRÓ tolerancia

Tarthatatlan és tűrhetetlen, hogy az elmúlt időszakban Somogyban, Hirden és Vasason szinte valamennyi buszmegálló váróját tönkretették a fiatalok, és számtalan helyen graffitik rondítják a közterületeinket és az épületek falát. A vasasi iskola udvarán tüzet raktak egy kerti asztalon. A rongálások olyan méreteket öltöttek, hogy az már nem tűrhető tovább.
Esténként, nem ritkán éjszakába nyúlóan a gyerekek bandákba verődve céltalanul csellengenek, hangoskodnak az utcákon, tereken, kedvükre randalíroznak, dohányoznak. Megdöbbentő, de 8-14(!) és 15-18 év körüli gyerekekről beszélek.
Itt szeretném felhívni a szülők felelősségére a figyelmet.
Elmondanám, hogy a buszmegálló 1 db üvegének cseréje közel 100.000 Ft-ba kerül. A Mázsaház utcai buszmegállóban például 5 db-ot törtek ki.

Ma már megnevezhetőek azok a személyek, akik a rongálásokat elkövették. Tudomásomra jutott, hogy a Bencze József utcai buszmegállót egy Liget utcai és egy Mázsaház utcai leányzó rongálta meg. Ma már azt is tudom, hogy graffiti „művészetben” két Fenyő utcai fiú jeleskedik. A Mázsaház utcai buszmegálló összetöréséért minden valószínűség szerint egy Csósi utcában lakó fiú a felelős. A játszótéri fákat egy pécsi fiatalember csonkította meg. Olyan autók rendszámait is ismerem, melyek a közelmúltban szemetet raktak le közterületeken.

Tekintsük a jelenlegi helyzetet ZÉRÓ állapotnak. Induljunk nulláról. Az ezt követő időszakban nem leszek elnéző egyetlen elkövetővel szemben sem.
Mostantól válasszuk a ZÉRÓ toleranciát!
Valamennyi tudomásomra jutott rongáló, szemetelő ellen rendőrségi feljelentést fogok tenni, és nyilvánosságra fogom hozni az elkövető nevét is.
Hozzám rengeteg rongálással kapcsolatos bejelentés érkezik. Szeretném kérni a bejelentők segítségét abban, hogy a rendőrségi feljelentésem alkalmával vállalják a tanúságot.
Jelenleg, az egy-két esztendeje felújított buszmegállóink ismételt felújítására már nem tudok forrást szerezni.
Talán értelme sem lenne.

Huba Csaba

Comments

comments