A vasasi iskola hírei

A vasasi iskola hírei

 

A vasasi iskolában már túl vagyunk a téli programokon, betegségeken, és már nagyon várjuk a tavaszt!

Sok izgalmat okozott a 8. osztályosoknak a felvételire való készülés, és maga a felvételi megírása. Tanulóink jól szerepeltek, összességében elmondható, hogy országos átlag feletti eredményeket hoztak. Van olyan tanulónk is, akit jó eredménye miatt felvételi vizsga nélkül vettek fel az egyik neves pécsi gimnáziumba. Jó érzéssel tölt el bennünket az is, amikor megkapjuk a tavalyi nyolcadikosok eredményeit, és azt látjuk, hogy volt tanítványaink fel tudják venni a versenyt a többiekkel.

Elmúltak a farsangi bálok, amelyek időpontjai ebben az évben a böjti időszakba csúsztak. Ennek az volt az oka, hogy el kellett halasztanunk a farsangot két héttel, mert a fertőző betegségek miatt majdnem elfogytak a tanulók és a tanárok is az iskolából. Tukacs Anita tanárnő fergeteges nyitótáncot tanított be a nagyrészt nyolcadikos és a néhány hetedikes tanulónak. A lányok csodaszép ruhákban, a fiúk elegánsan és mindannyian rendkívül fegyelmezetten, összehangoltan táncoltak. Nagy élmény volt látni őket! Köszönjük! Persze a farsangi bál legizgalmasabb része a bálkirály és bálkirálynő választás. Ebben az évben legtöbb szavazatot a diákoktól Messzinger Mariann és Kliebert Bence kapta, utánuk következett Sípos Fanni és Tornai Benjámin, majd harmadikként Nagy Alexa és Tóth Erik is dobogós lett. Gratulálunk nekik!

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából a vasasi iskolában egy szép és felemelő műsort adtak a 7. és 8. osztályos tanulóink. Köszönjük a munkájukat!

Ilyenkor téli álmot alszik a természet, de szerencsére nem ez volt a jellemző a mi diákjainkra, akiknek kiváló sporteredményekkel sikerült megdobogtatniuk a vasasiak szívét. Tornászaink teljesítményeire nagyon büszkék vagyunk, ugyanis egészen az országos döntőig jutottak, ahol 9. helyezettek lettek! Ez úgy kezdődött, hogy a városi döntőn a vasasi tornászok I. helyezést értek el az I-II. korcsoportos csapatversenyben.
A győztes csapat tagjai: Pápai Ferenc, Pohl Dominik, Hollósi Barnabás, Benkő Sándor, Pohl Tamás, Ábel Donáth, Bálint Gergő, Zsagár Patrik, Felhoffer Rajmund.

Kiváló egyéni eredmények is születtek:
Az I. korcsoportos egyéni versenyben Ábel Donáth 1., Bálint Gergő 2., Pohl Dominik 3., Hollósi Barnabás 5. helyezést ért el.
A II. korcsoportos egyéni versenyben Felhoffer Rajmund ezüstérmes lett.
A III. korcsoportos egyéni versenyben Korom Norbert 1., Engelsbach Balázs 2. és Bárhoff Dominik 3. lett. Ezt olvasva mindenkiben felmerül az a kérdés, hogy hagytak-e érmet tanulóink más iskolának is, vagy mindet a vasasiak hozták el?Ügyesek voltak a fiúk!

Két hét múlva jött a megyei döntő, ahol az I-II. korcsoportos fiúcsapatunk ezüstérmes lett.
Egyéniben Pohl Tamás 2., Ábel Donáth 4., Felhoffer Rajmund 5. helyezést ért el.
III-IV. korcsoportos fiúk egyéniben indultak, és nyolcadikosok ellen versenyeztek: Bárhoff Dominik 7., Korom Norbert 6., Engelsbach Balázs 5. lett.

A megyei verseny után az országos elődöntő következett. Itt iskolánk I-II. korcsoportos csapata összetettben újra ezüstérmet szerzett!
Csapattagok voltak: Benkő Sándor, Bálint Gergő, Ábel Donáth, Pohl Tamás, Felhoffer Rajmund, Zsagár Patrik.
Egyéni összetettben bronzérmet szerzett Pohl Tamás, míg Felhoffer Rajmund 6. lett.
Ugrásban a csapat tagjai nyakába aranyérmet, míg gyűrűn ezüstérmet, talajon pedig bronzérmet akasztottak. Ezek az eredmények lehetővé tették, hogy újra az országos döntőben szerepelhettünk, amely most Budapesten volt, ahol csapatunk 9. helyezést ért el!
A csapat tagjai voltak: Ábel Donát, Felhoffer Rajmund, Bálint Gergő, Pohl Tomi, Zsagár Patrik, Benkő Sanyi. Mindegyikük igazgatói dicséretben részesült! Gratulálunk Somogyi Attila tanár úrnak a csapatához!

Floorball-csapatunk szokásához híven az idén is hozta a formáját. A Diákolimpia Pécs Városi Döntőjén csapatunk 3. helyezést ért el.

Csapattagok voltak: Bartalos Patrik, Buzás Sándor, Dallos Attila, Kósa Kristóf, Osztertág Bence, Pataki Ákos, Tornai Benjámin, Tóth Erik, valamint az előmérkőzéseken segítették a csapatot a jó eredmények elérésében Bogdán Márk ás Bogdány János. Felkészítő tanár: Szigetiné Keresztes Andrea. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Ezekkel a jóleső eredményekkel és az érmekkel kívánnak a vasasi iskola tanulói és dolgozói boldog, áldott húsvétot minden olvasónak!

Comments

comments