Mi újság a házunk táján?!

Bizony nem is oly rég, 2010.májusában, amikor megalakult az egészségmegőrző egyesületünk, sokan fantazmagóriának tartották, hogy a vasasi volt gyógyszertár elhagyott, kifosztott épülete rendezett  otthona lesz egy bizakodó kis közösségnek. Olyan közösségnek, mely mögött nincsenek tehetős támogatók, politikai akarat, csak hit és szándék arra, hogy jobbá, szebbé váljon körülöttünk a világ és mi magunk is. Most, hogy visszatekintünk az elmúlt 2 évre elmondhatjuk, hogy a hit csodákra képes és teremtő ereje van.

Lássuk, mi valósult meg eddig az álmainkból! Az épület belülről teljesen megújult. Az alsó részben egy tágas közösségi tér került kialakításra, ahol már nagyszabású nyitó rendezvény megtartására is sor került szeptemberben. Ugyanitt lehetőség van mozgásformák gyakorlására ( bár a téli hónapokban a fűtés  egyenlőre még nehézségekbe ütközik). A pályázati forrásból minden igényt kielégítő, szépen felújított felső épületrészben kisgyermekes intézmény kezdheti meg a működését februártól bölcsőde jellegű családias szolgáltatással. Az udvar, a kert is egyre szépül, alakul. Zöldségeskert, virágoskert, komposztos került kialakításra. A LÉPJ-Légy Pécs Jövője pályázat kapcsán permakultúrás (önfenntartó, öko) kert kialakítását vállaltuk, melynek keretében őshonos, ellenálló gyümölcsös ültetése, bozótkomposztos zölségeskert és fűszerspirál kialakítása mellett háziszárnyasok is élővé teszik majd az udvart. Ősszel lekvárt, ívólét, gyógyteákat és aszalványokat készítettünk. A munkálatokba jórészt olyan önkénteseket vontunk be, akiknek az értelmes és hasznos elfoglaltság egyben a szociális ellátások továbbfolyósítását is biztosította. Sok-sok álmunk van még a jövőt illetően is és várunk mindenkit közénk, aki szívesen gondolkodik és cselekszik is velünk azért, hogy rendezettebb, szebb világban élhessünk egészségesen és harmonikusan.

Egyesületünk által nyújtott programok és szolgáltatások jelenleg a következők, melyekre szeretettel várunk mindenkit:

Havi rendszerességű túráink ( melyeket kellemes erdei sétáknak is hívhatunk) szakavatott vezetővel, 6-12 km-es távokon. Érd:06/30/603-6507 telefonon.

Jóga foglalkozásokat keddi és pénteki napokon este fél hattól a kösségi házban( Bethlen G.u.8.) tartunk. érd:06/30/603-6507 telefonon ( tavasztól légzés és tartásjavító torna is indul!)

A családi napközi februártól várja a kicsiket ingyenes szolgáltatással (az étkezést kivéve) szép környezetben rengeteg új játékkal, hangulatos berendezéssel.Érd: 06/30/512-8820 telefonon.

Várjuk a tavaszi munkák kezdetétől az önkénteseket is a kertünkbe és a ház körüli teendőkre. (érd:06/20/3909-754 és a 06/30/603-6507 telefonon.

Napüdvözlet Egészségmegőrző és Életmód Egyesület Pécs- Vasas, Bethlen G.u.8. (Szőts Rózsa elnök)

Comments

comments