Vasason is működik asszonyklub!

Nagy érdeklődéssel olvasunk minden sok Hírünk Van újságot, melyben rendre értesülünk a lakóhelyünkön történt eseményekről, és településünk életéről, többek közt pl. a Hirdi Nőegylet tevékenységéről, hol merre járnak. Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy mi is hallassunk magunkról, mi a Vasasi Jó szerencsét Asszonyklub.

A mi kis közösségünk a Berze Nagy János Művelődési házban működik, immáron 10 éve, ahol minden második hét szombatján összejövünk. Több drága asszonytársunktól már örökre búcsút véve jelenlegi létszámunk 34 fő. A klub működését 4 tagú vezetőség irányítja.
Mivel tagjaink zöme egyedülálló, bányász özvegy, így a mindennapokból való kikapcsolódás egyik módja számunkra, hogy rendszeresen találkozunk, beszélgetünk, énekelgetünk, ahogy a kedvünk hozza, és persze nem feledkezünk meg egymás névnapjának megünnepléséről sem.
Kulturális rendezvényeink közül említésre méltó a Nemzetközi Nőnap, a Költészet Napja, Május1.,Anyák Napja, az Idősek Napja megünneplése, a Karácsonyi Szeretetünnep megtartása, de szerveztünk már a helyi és a megyei Vöröskereszttel közösen karácsonyi ruhaosztást is.Természetesen képviseltetjük magunkat a „hivatalos” vasasi társadalmi ünnepeken, koszorúzásokon is.
Eddig minden évben nagy várakozással, és vidámsággal-mókával szerveztük-terveztük meg farsangi mulatságainkat, a magunk kitalálta szenzációs jelmezeinkben, egymás szórakoztatására, feledve 50-60-70 év feletti korunkat! És mivel a nevetés gyógyszer, így aztán időnként csak újranézzük az elkészült felvételeket……és kacagunk, és gyógyulunk!!
Anyagi erők hiányában nem minden évben, de több alkalommal voltunk kirándulni is, melyek közül rendkívüli élmény volt a hazánk parlamentjében tett kirándulás, majd ezután a Tropicárium megtekintése Budapesten, de csodálatos nap volt a Dunakanyarban , és a Dráván is tettünk hajókirándulást. Voltunk közösen színházban is.
2009. juniusban. néhány családtaggal kiegészülve egy nagy busszal egész napos kirándulást tettünk Balatonszárszóra, útközben megtekintve az akkor már elkészült Szántód-Köröshegyi viaduktot. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, mert a szárszói József Attila Múzeum megtekintése után alkalmunk nyilt a strandon egy balatoni fürdőzésre, lazításra is. Ez év júniusában Magyarhertelenden voltunk fürdeni, ahol mindenkinek nagyon tetszettek az átalakított fürdő új medencéi, és a csodálatos környezet.
Természetesen mindezek a programok nem sikerülhettek volna a korábbi évek, és a jelenlegi támogatóink anyagi hozzájárulása nélkül, amit ezúton is tisztelettel és hálásan megköszönünk.
Reméljük, hogy foglalkozásainkat továbbra is a hagyományos keretek között módunkban áll megtartani, és kéthetente egymással találkozni.Amihez elsősorban minden tagunknak/ és minden olvasónknak/ jó egészséget kívánunk!

Vasasi Jó Szerencsét Asszonyklub

Comments

comments