Teaház

“Egy gyermek élete olyan, mint egy papírlap, melyen minden arra járó nyomot hagy.” (kínai közmondás)

Sajnos gyakran lehetünk tanúi annak, hogy a felnőttek trágár szavakat ordítva, fenyegetőzve igyekeznek a gyermekeket megfélemlíteni azért, hogy rájuk kényszerítsék akaratukat. A legszomorúbb az, hogy ezt abban a meggyőződésben teszik, hogy, „az elvetemült kölyköket megneveljék”.Ön persze most azt mondja, „látná csak, a mai gyerekeket, hogy viselkednek! Talán mindent el kellene tűrnünk tőlük? Hová vezetne ez?!”

Kedves olvasó! Gondolja csak meg, vajon így születtek ezek a gyerekek? Nem! Mindezt tőlünk felnőttektől tanulták! Hogy milyenek a fiataljaink az nem csak a család vagy az iskola, de mindannyiunk felelőssége!

A Kossuth Művelődési Házban a Teaház utódjaként működő Ifjúsági Klubba, személyükben elkötelezett pedagógus, pszichopedagógus, ifjúságfejlesztő, szociális munkás és mentálhigiénés szakemberek önkéntes munkában hétfőn-szerdán és pénteken 15-19 óra között várják a 10 és 18 év közötti fiatalokat. A programok megvalósításában és a klub működtetésében kortárs segítőket is bevontunk, akiket a klubtagok maguk közül választanak ki. Fő feladatunk: a testi, értelmi és a szociális ügyesség képességek élethelyzethez és egyéni érettséghez mérten történő harmonikus fejlesztése. Ezt sok játékkal, sporttal, kirándulással és foglalkozással valósítjuk meg. Alkalmainkon az idejáró fiatalok uzsonnát kapnak. Törekvéseinket munkával és adományokkal, felnőttek és szülők is támogatják. Amennyiben Ön is felelősséget érez a helyi fiatalokért és módjában áll elsősorban zöldség és gyümölcs, de más adományokkal is segítheti törekvéseinket.

Köszönettel Dahn Nóra szakmai vezető.

Comments

comments