Aerobic Olvasói levél

HETI KÉTSZER 1 ÓRA

13 éve tornászunk (aerobicozunk) heti 2 alkalommal Pécs-Somogyban a Kossuth Művelődési Házban. Összeszokott jó kis társaság vagyunk, összeköt minket a mozgás szeretete valamint az órák előtti és utáni kis beszélgetések. Sok mindent tudunk egymásról, mindenki érdeklődő, segítőkész a másikkal, szeretünk együtt lenni. A terembérleti díjat rendesen megfizetjük, a termet rendeltetésszerűen használjuk. heti két alkalommal este 18-19 óráig.

Értetlenül és megdöbbenve szereztünk tudomást július közepén arról, hogy (egy hónapos időtartam elteltével) többé nem mehetünk 13 éve megszokott helyünkre tornászni, mert tele lesz a terem egyéb közösségépítő programokkal és mi már nem férünk be! ( Amúgy nekünk már van egy jól felépített közösségünk, de úgy látszik ez nem számít!)

Biztos van valami megoldás, latolgattuk a lehetőségeket, próbáltunk egyezkedni, más napon vagy más időpontban is szívesen jönnénk, hiszen heti kétszer 60 percről van szó… de elutasító választ kaptunk, mert úgy tele lesz programokkal a Műv Ház, hogy csuda. (Azért ezt megnéznénk…)

Úgy tudjuk, hátrányos helyzetű gyerekeknek szeretnének támogatott foglalkozásokat szervezni, ami dicséretes, de sötét őszi-téli estéken melyik rendes szülő engedi este a gyerekét bármilyen programra.

Felajánlást kaptunk egy cementlapos teremre ……….., de nem szeretnénk tönkretenni az ízületeinket, a lábainkat, sem valamilyen légúti betegséget kapni a felszálló cementportól – kissé elavult a dolog és mi az egészségünket megőrizni szeretnénk nem pedig megbetegedni!

Így kell ennek lenni? Jó magyar módra kis lakóhelyünkön is tönkre ell tenni valamit, ami régóta jól működik, mert egy soron következő “érdek” ezt kívánja?! Hát kár lenne és nem emelné Pécs Somogy jó hírét.

Mit tegyünk? Azért vannak a problémák, hogy megoldást találjunk rá, és vagy így vagy úgy úgyis sikerülni fog! Kis közösségünket nem hagyjuk szétzúzni, mert majd valahol a környéken biztosan szívesen látnak bennünket és elnyeri az emberek tetszését egy jól összeszokott, jól együttműködő vidám kis csapat, akik hetente kétszer 60 percet jókedvűen mozognak együtt itt ahol laknak, élnek.

Somogyi vasasi aerobicosok

Comments

comments