BÁNYÁSZ EMLÉKTÚRA

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség 2010. szeptember 4-én (szombaton) gyalogos bányász emléktúrát szervez a pécsi bányász emlékhelyek felkeresésére. A túrával emléket szeretnék állítani a több, mint 200 éves múlttal rendelkező mecseki kőszénbányászatnak és, tisztelegni azok előtt, akik a bányamunkát választották hivatásunknak.
Az útvonal részét képezi a Jánosi Engel Adolf Komlói Bányászati Gyűjteményért Közhasznú Alapítvány, több civil szervezet és a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség által létrehozandó „Jó Szerencsét Mecseki Bányász Emlékút”-nak, amely majd végig halad az egész Mecseken.
Az emléktúra szeptember 4-én reggel 9 órakor Lámpásvölgyből indul és érinti a legjelentősebb aknákat, tárókat, bányatelepeket és emlékhelyeket.
A túrához több helyen lehet csatlakozni, vagy abbahagyni. Oda- és visszautazáshoz helyi járatok vehetők igénybe.
Főbb csatlakozási helyek: Pécsbánya (Gesztenyés )10,30, Hősök tere 11,30, István-akna 12,00, Somogy 14 óra , Vasas 15 óra . A túra Petőfi-aknán ér véget.
Örömmel vennénk, ha Somogy, Vasas és Hírd bányász emlékeket ápoló szervezetei és a települések lakói is csatlakoznának a túránkhoz. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Bővebb információ: Rónaky Gizella 30 266-4648, E-mail:ronakygizi@gmail.com

Jó szerencsét!

Comments

comments