Összefogás Hirdért

Tisztelt  Pécs I. kerület Hirdi lakók!

Nagy szeretettel köszöntöm községünk lakóit az alakulóban lévő “Összefogás Hirdért” önálló csoport  nevében.
Szlogenünk:   “A környezeted olyan amilyenné teszed! Tégy érte Te is, hogy jobb legyen”
Csőkör Lajos vagyok, az egyik alapitó tag, a másik, aki agilisan az önáló csoport megszervezésében és alakitásában sokat tesz, Zóka Benjamin.
1998. 06. 12.-én költöztem ki családommal  Pécsről  ide Hirdre szüleim volt házába. Egy fiam Zsolt, és két leányom van Nikolett, és Ivett valamint  három unokának vagyok büszke nagypapája. Most a feleségemmel élünk itt Hirden.
A Mávnál voltam Műszaki szakfőelőadó, távközlési és biztositó berendezési szakon, valamint felsőfokú végzettséggel Környezetvédelmi előadó. Most már nyugdijas vagyok.
Azért kivánok minden hirdi lakossal kapcsolatot teremteni, mert a most már 25 tagra duzzadt kis csoportunk, lelkesen ötletel sok mindenki számára előnyös teendőkről.
Jelenleg, aki tájékozódni kiván vitaoldalunkról, megtekintheti az internet facebook oldalán balra az “Összefogás Hirdért” oldalon.
Ott leirtuk elképzeléseink főbb pontjait amelyekből sokat meg lehetne valósitani, valamint megismerhetik eddigi csoporttagjainkat.
Ezt a cikket azért irom, hogy akik nem rendelkeznek számitógéppel, s igy kapcsolatot is csak közvetlen értesités illetve tájékoztatás alapján tudunk teremteni azok a lakók is tájékozódhassanak és ha szándékukban van kapcsolatba lépni velünk azt bármikor megtehessék.
Minden elképzelést, észrevételt ötletetet és segitséget szivesen veszünk bárkitől.
Jelenlegi terveinkhez tartozik, -csak néhány pont:
–  Havonta bejárjuk lakhelyünk területét, és az észrevételezett problémákat feljegyezzük, esetleg fénykép felvételt készitünk azokról.
–  Szemét lerakás és a szemetelés csökkentése ill. megszüntetése településünkön.
–  Parkositás, szépités.
–  Hirdi Polgárőrség megszervezése éjszakai 2 fős szolgálattal,
–  Szociálisan rászoruló elesett idős emberek segitése.
–  A 6-os útkereszteződéshez körforgalom, vagy rendőrlámpa létesitése a busz és a növekvő forgalom miatt. /Pécs Önk. felé/
–  Játszótér gyerekeknek, Bolt létesitése öreg településrészen, útjavitások, egyéb változások. stb. -mindehhez kapcsolattartás az Önkormányzattal.
Ezekhez és más további elképzeléshez kérünk támogatást és segitséget mindenkitől.
Tudjuk és tapasztaljuk, hogy nagyon nehéz az embereket megmozditani, de ilyen és hasonló fontos, Hird számára létszükségletű dolgok azért talán mindenkiben ébreszt  tenni vágyást saját lakterületünkön.
Nem kell személyenként nagyot alkotni, csak tenni egy kicsit, de akkor mindenki!
Reméljük akkor de csak akkor lesz jobb, élhetőbb  mindannyiunk számára kis községünk, mert  nagyon kezd leamortizálódni az egész terület.
Ezt ne engedjük, tegyünk valamit önállóan, összefogva, egymást segitve, támogatva. Ez nem nagy álom.  Megvalósitható!
Köszönettel: Csőkör Lajos
7693  Pécs-Hird Harangláb u. 5.
mobil.: 06 20 486-3368
telefon: 06 72/780-217
Internet:   csokor.lajos@upcmail.hu

Comments

comments