5 éves az SHV!

Kedves Olvasó! Amit most a kezében tart, az a „Sok Hírünk Van” újság 60., más számítás szerint a 61. száma. Talán van még aki emlékszik, először 2007 áprilisában jelent meg egy A4-es lap, amin bejelentettük, hogy szeretnénk egy helyi témákra összpontosító, független hírlevelet indítani, ami tájékoztat, de nemcsak a „hivatal” álláspontját tükrözi, hanem teret adunk az olvasók véleményének, közölnivalóinak is. Célunk volt – és ma is az – hogy bemutassuk, milyen sokszínű az élet itt, a város peremén, mennyi civil szervezet működik, mennyi jó program van, hány érdekes ember élt, és él köztünk. Nem kell mindig a külföldi sztárok életét figyelni, országos rendezvényekre a fővárosba vágyakozni, itt helyben is találhat mindenki kedvére valót, ha tudja mit, hol, mikor keressen.

Nem illik magunkat dicsérni, de azt hiszem, egyre jobban közelítünk a céljainkhoz. Első siker az, hogy 60 hónapja folyamatosan meg tudunk tölteni 8 oldalt hasznos és/ vagy érdekes cikkekkel. Reméljük, néha a kettő egybeesik, és a hasznos érdekes is. Sőt, várakozásainkon felül sok a megjelentetni kívánt anyag, a gondot inkább a helyhiány okozza. Volt néhány 12 oldalas szám, és az idén először egy naptárral is tudtunk kedveskedni az Olvasóknak. Szerencsére egyre többen érzik úgy, hogy ezeken a hasábokon kívánják elmondani véleményüket, megosztani gondolataikat közös ügyeinkről.

Második siker, hogy 5 éve minden hónapban elő tudtuk teremteni az újság megjelenéséhez szükséges pénzt, ami egyáltalán nem volt biztos az induláskor. Köszönet érte a kitartó támogatóknak: civil szervezeteknek, részönkormányzatoknak, magukat megnevezni nem kívánó magánembereknek! Külön köszönet a helyi vállalkozóknak, akik hirdetéseikkel nagyban hozzájárulnak a megjelenéshez, egyúttal bizalmukat is kifejezik irántunk!

Harmadik, de számunkra legfontosabb siker, hogy úgy érezzük, az itt lakók megszerették az újságot, olvassák, várják, aki nem kapja meg, hiányolja. Ennél jobb biztatás a folytatáshoz nem is kell. Ígérjük, ezután is igyekszünk az aktuális, fontos híreket eljuttatni önökhöz, egy kicsit szórakoztatni is, és minél több cikkírót szóhoz juttatni, minél színesebbé tenni a lapot. A mai gazdasági helyzetben azt nem tervezhetjük, hogy több oldalon, vagy színesben jelenhet meg az „SHV”, de erre megoldás az internet. Bíztatunk mindenkit, akinek van lehetősége, figyelje a www. shvonline.hu honlapot, ahol nemcsak havonta egyszer frissülnek a hírek, hanem folyamatosan, egy-egy cikkhez több fotó is felkerül, mint a papírváltozatra, és a hozzászólás is egyszerűbb. Megtalálnak minket a Facebook-on is, és aki megadja az email címét, annak minden hónapban elküldjük az újságot színes formátumban. Ez „ingyen” van, és mindenképpen ez a jövő.

Jó híreket nem tudunk garantálni, de érdekes, tartalmas olvasnivalót szeretnénk még sokáig eljuttatni Önökhöz. További érdeklődésüket előre is köszöni a szerkesztőség:

Rácz Gábor – alapító

Berényi Zoltán – civil szervezetek hírei

Huba Csaba – önkormányzati hírek

Kocsisné Nagy Margit – iskolai, pályázati hírek

Zorn Gabriella – egyházi hírek

Forr Bálint, Srp Gyula, Bodor Miklós – sport

Ruzsicsics Ferenc – bányászportrék

Korcsmárné Weyse Klára – helytörténet

Vincze Károlyné, Heiszler Istvánné, Schenk János – hirdi hírek

Bocz József – tördelőszerkesztő

Taar Ilona – korrektúra

Deák Károly, Madarász Béla, Tömör Balázs – kézbesítők

Comments

comments