“„Nyitva van az aranykapu…” – Pécs-Vasasi óvoda

Nagy változást jelent a család életében, amikor gyermekük óvodás lesz. Főleg akkor, amikor az elsőszülött kerül ki az otthon melegéből. Ilyenkor sokféle kérdés, sőt nem ritkán aggodalom is felvetődik. Az óvodás évek nemcsak a gyermek értelmi fejlődésében meghatározó jelentőségű, de legtöbbjük számára az első közösségi élményeket is jelenti. Fontos tehát, hogy a megfelelő helyet találjuk meg gyermekünk számára. A döntés egyáltalán nem könnyű feladat, számtalan szempontot ajánlatos figyelembe venni.

Miért válasszanak minket?

  • Inger gazdag, ízléses környezettel, tágas, jól felszerelt csoport szobákkal, meleg, családias, szeretetteljes légkörrel várjuk óvodásainkat.
  • Óvodapedagógusaink  sokoldalúan képzettek, folyamatosan bővítik tudásukat. Következő területeken szereztek tapasztalatokat: fejlesztő pedagógia, Veronika zeneprojekt, DIFER, Sindelar, népi kismesterségek, gyermektorna vezető, drámapedagógia, stb..
  • Befogadó intézmény vagyunk, ahol minden gyermek, a sajátos nevelési igényű is megtalálja a helyét.
  • Célunk a gyermekek érdeklődésére, aktív befogadására épülő, játékba ágyazott, egyénre szabott differenciált készségfejlesztés, élményekben, lehetőségekben gazdag nevelési gyakorlat megvalósítása.
  • Csoportjainkra a vegyes életkor szerinti felosztás jellemző, melyben lehetőség nyílik a testvérek, barátok, ismerősök együtt maradására. Vegyes csoportban a szociális érzékenység, az egymásra való odafigyelés kap nagyobb hangsúlyt.
  • Komplexitás érvényesülése a nevelésben. Nem foglalkozási ágakban, anyagokban gondolkodunk. A tervezésnél és a megvalósításnál a fejleszteni kívánt készség, képesség mellé keressük a gyermekhez közelálló tevékenységi formákat.
  • Folyamatos kapcsolattatás a szülőkkel: partnerek vagyunk a gyermeknevelésben.
  • Azt valljuk, hogy az óvodáskorú gyermekek hatékony nevelésének, fejlesztésének alapját, a saját, egyéni, gyermeki tapasztalatok, tevékenységek képezik. Mottónk:”Amit hallok, elfelejtem, amit látok, arra emlékezem, amit csináltam, azt tudom is.”

A 2012/2013-as nevelési évre az óvodai beíratás 2012.április 16-tól 18-ig lesz, naponta 7-17 óráig. A beíratáshoz szükség van a gyermek születési anyakönyvi kivonatára, a lakcím igazolására valamint a szülő lakcímkártyájára.

Kíváncsi ránk? Felkeltettük az érdeklődését? Betekinthet óvodánk életébe, mindennapjainkba a www.budaivaroskapu.hu/vshovoda honlapon illetve személyesen Pécs-Vasas „D” u. 1. szám alatt.

Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot!

Vasasi óvoda nevelőtestülete

Comments

comments