Megújultak Művelődési Házaink

Örömmel számolok be Kedves Olvasóinknak arról a tényről, hogy a tavalyi év végére sikeresen befejeztük települési Művelődési Házaink részleges felújítását. Önkormányzati pályázati forrás (polgármesteri- és helyi képviselői  keretből – 945 E Ft polgármesteri keret és 130 E Ft helyi önkormányzati képviselői keret),  és saját bevételeink felhasználásával összesen több, mint 1,5 millió forint értékben sikerült kisebb-nagyobb felújítási munkákat elvégezni a Kodály, Berze, Kossuth Művelődési Házakon és egyesületünk székhelyén. A munkák keretében a Kodály közlekedője, folyósólya és irodája teljes festése készült el. Itt tavasszal a helyi Bányász Nyugdíjas Klub a saját használatú helyiségeit fogja kifesteni, vállalásuk szerint.

A Berzében a külső falakon igyekeztünk a graffitiket eltávolítani, lefesteni ezt még tavasszal meg kell ismételni, jó időben. Helyi önkéntesek a tetőn kisebb javítást végeztek a beázás megszüntetése miatt, köszönet érte.

A Kossuthban a teljes tetőszerkezet átrakásra került, mintegy 3.000 db cserép és 1.500 folyóméter léc is cserélve lett. Ezzel egy időben itt is a graffitiket lefestettük, az épület részleges homlokzati hőszigetelését a legfontosabb helyeken elvégeztük, néhány használaton kívüli nyílást megszüntettünk, illetve részlegesen lezártunk, a hőszigetelés érdekében szigeteltük. A csapadékelvezetés szakszerű kialakítása érdekében az épület körüli járdát teljesen felújítottuk, a csatornarendszert teljesen kicseréltük újra. Belül a nagyterem lambéria alatti leomlott vakolatát mindenhol eltávolítottuk, és immár műanyag lambéria nélküli lélegző vakolat került a helyére. Tavaszig a parketta felcsiszolása és a terem festése is elkészül. Külön köszönet a helyi önkénteseknek, akik a pakolásban, takarításban és rendezgetésben segítettek. Itt egy külön projektként a helyi egyesületek sikeres együttműködésében pályázati eredményként egy kemence és a hozzá tartozó filagória is elkészült, de erről majd részletes beszámolót következő számunkban olvashatnak.

Végül az egyesületi székhelyünk is majd 10 évvel a felújításunk után megújult, a homlokzaton éktelenkedő graffitiket lefestettük, és a házat belül teljesen kifestettük. A munkákat vegyesen vállalkozások  és önkéntesek végezték el, akiknek  jelen soraimmal tisztelettel megköszönöm önzetlen munkájukat.

Végezetül minden Kedves Olvasónknak sikeres és örömteli új esztendőt kívánok, és nemkülönben arra buzdítom Önöket, hogy használjuk és óvjuk megújult közösségi tereinket, hogy sokáig örömünk lehessen bennük.

Comments

comments