Kátyúpartján – gödörszélen…

Kátyúpartján – gödörszélen…

Pécstől kelet felé 7km-re található egy kisebb városrész: Hird.
Valaha e városrész amikor még falu volt, megtalálható volt benne faluház, kultúrház, mozi és saját tanácsépülettel rendelkezett. Két nagy üzem is működött: a cementipari és a kendergyár, ahol nagyon sok helybeli és vidéki dolgozott.
Aztán elért bennünket is a városhoz csatolás amivel nyertünk helyjáratú buszközlekedést és szemétszállítást.
De mit vesztettünk….? Aki itt lakik mindenki tudja.
Én most mégsem erről szeretnék írni.
Van egy kis lakóövezet rész a Kosztolányi – Tátika – Harangvirág – Pázsit út által határolt terület. Csendes része a városnak, ide csak az jön be kocsival aki itt lakik. Hókotró is egyszer járt erre – valószínűleg eltévedt…
Az egymás mellett sorakozó családi házak környékét az itt lakók ápolják, gondozzák és igyekeznek egy kellemes lakható környezetet kialakítani.
Tavasszal amikor a fák virágoznak illatban úszik a környék.
A gyümölcsök beértével pedig senkinek nem csapnak a kezére ha leszed egyet belőle. Ősszel a lehullott faleveleket gondosa összegyűjtik és a Zöldjárattal elszállítatják. Így élik a gondos kis mindennapjaikat.
Amikor arról olvasok az újságban hogy mennyi pénzt költöttek építésre, szépítésre a környezetemben mindig megdobban a szívem.
Örömmel olvastam azt is hogy 513e forintból útjavítást végeztek
Hirden, csak azt sajnálom hogy ebből a pénzből egy „lapátnyi” aszfalt sem jutott erre a útszakaszra.
A nyáron saját pénzből hoztunk zúzalékot és feltöltöttük a lyukakat az útjainkon hogy legalább egy kicsit kímélni tudjuk autóinkat. Már két helyen is megsüllyedt az út a csatornázási munkák miatt, ki tudja meddig kell majd ezeket kerülgetni.
De még mielőtt valaki megszólna, tévedés ne essék nem panaszkodásként írtam ezeket a sorokat, csak gondoltam hogy bemutatom ezt a kis lakóközösséget mert lehet hogy az „illetékesek” nem is tudnak rólunk hogy mi itt élünk.
Az is lehet hogy az Ő térképeiken ez a négy utca nem is szerepel…

S.J.

Comments

comments