Atlétika hírek

Atlétáink még ősszel is toppon vannak!

Bár a főszezonnak úgymond vége, azért még mindig tartogatnak bajnokságokat, viadalokat illetve különféle versenyeket az atlétika világa.

Szeptember 17-18.-án a Puskás Ferenc stadionban rendezték meg az Ifi és junior összetett bajnokságot, ahol Czúth Réka is versenyzett. 4850 ponttal megnyerte az Ifi egyéni bajnokságot és a PVSK csapatával a 2. helyen végeztek épphogy lemaradva a bajnoktól.

Rékának ez az azonban nem volt elég! Szeptember 23.-án Sarajevóban a 7 Nemzet barátság versenyén vett részt. Magasugrásban 166cm-rel az előkelő 5. helyen végzett.

Másik helyi atlétánk Srp Miklós ugyan már Pesten tanul és ott is edz továbbra is hozza jobbnál jobb eredményeit. Kezdetnek megnyerte az Ipoly- Gyalogló Gálát a juniorok között 10km-en 45:33-al.

Tovább haladva Szeptember 24.-én Besztercebánya melletti Bacuch nevű kis falucskában vett részt nemzetközi gyalogló versenyen, ahol még oroszok, ukránok is versenyeztek. 10km-en egyéni csúccsal 44:02-vel felnőttek között bejött a 10. helyen. Ezzel az idővel már most teljesítette a jövő évi Barcelonai VB-re a B szintet.

Kovács Ferenc és Kovács Dóra / vasasiak/ remekül szerepeltek Horvátországban, Dóra 1. helyezett lett 5000m-en, Feri 2. 6000m-es mezei futóversenyen

Gratulálunk a szép sikereknek és sikeres felkészülést kívánunk nekik a jövő évre!

Comments

comments